A-İHALE VE SATINALMA HİZMETLERİ
B-MAKİNE İŞLETME HİZMETLERİ-ATÖLYE HİZMETLERİ-İKMAL HİZMETLERİ
(Saha Amirliği, Makine Maliyet) (Ağır Şase, Hafif Şase, Radyatörhane, Yağlama, Lastikhane,Kaynakhane, Motorhane, Tornahane, Oto Elektrik, Şebeke Elektrik, Akaryakıt Ambarı, Yedek Parça Ambarı, Değerlendirme Ambarı)
A-İHALE VE SATINALMA HİZMETLERİ
- İl Özel İdaresinin ihtiyaçları doğrultusunda Birim Müdürlüklerine ait yapım işleri, mal alımı işleri ve hizmet alımı ihalelerinin 4734 sayılı Kamu ihale Kanununa göre ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince diğer Kamu kurum ve kuruluşların idaremizde bütçeleşen yatırımlarının ihale iş ve işlemleri;
- İhale komisyonlarını, ihale ilanlarını, ihale sürecindeki yazışmalarını, ihalesi yapılacak (Yapım-Mal Alımı-Hizmet Alımı) işlerinin ihale onaylarının ilgili Birim Müdürlüklerince alındıktan sonra ihale dosyasını gönderen Birim Müdürlükleri ile koordinasyonu sağlamak, ihale gününden önce tüm belge ve dokümanları hazırlamak, ihale oturumunu organize etmek, ihalenin gerçekleşmesinden sonra Kesinleşen İhale Kararı, Sözleşmeye Davet Mektubu gibi formları düzenlemek ve süresi içinde onaylatarak ilgili yerlere göndermek, ihale kararı ile ilgili itirazları süresi içinde incelemek ve cevaplandırmak, Sözleşmenin idare ve yüklenici tarafından imzalatılarak ilgili Birim Müdürlüğüne dosyayı teslim etmek.
- Vali Konağı ve Valilik makamına mal ve malzeme alımına ilişkin iş ve işlemleri yapmak. Temsil ağırlama, Tören giderleri hakkında yönetmeliğe tabi mal ve hizmet alımları ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.
- İl Özel İdaresine bağlı birimlerin ( Valilik, Vali Konağı dahil) telefon, elektrik, su doğalgaz gibi hizmetlerin takibi ve ödeme evraklarının hazırlanmasını yapmak.
- Kurum personelinin e-içişleri programında kullandığı Token ve süresi biten SİM Kart alımları ve ödemelerini yapmak.
- Süre gelen hizmetlerin yıllık periyodik hizmet sözleşmelerini yapmak, Matbu evrak basım işlemlerini yaptırmak.
- İdareye ait her türlü kırtasiye, büro malzemesi, demirbaş, temizlik malzemesi, yangın tüpleri ile diğer tüketim malzemelerinin alımını yapmak.
- Yeniden alınacak iş makineleri ve araçlar için yaklaşık maliyet hesapları doğrultusunda teknik şartnameleri hazırlanarak ihale iş ve işlemlerini yapmak.
- İhale ile yapılacak satın almalar dışındaki doğrudan teminle veya istisna kapsamında olan mal ve hizmetlerin piyasa araştırmasını yaparak alımını gerçekleştirmek.
- Kurum Hizmetlerinin yerine getirilmesinde kullanılacak malzeme, alet, makine ile araçların yıllık akaryakıt, yağ ve filtre v.b yedek parçalarının özelliklerini, miktarlarını tespit etmek, satın alınması için teklifte bulunmak, gerektiğinde ihale iş ve işlemlerini yapmak.
- Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Hizmet Yönetmeliğine göre ihtiyaç duyulan servis araçlarının kiralanması için ihale dosyasının hazırlanması.
- Kurumun hizmet araçlarıyla ilgili “Araç Takip Sisteminin” satın alınmasının yapılması.
B-MAKİNE İŞLETME – ATÖLYE - MAKİNE İKMAL HİZMETLERİ
Makine İşletme ve Makine İkmal Talimatlarında yer alan hususlar doğrultusunda iş ve hizmet vasıtalarının ekonomik bir şekilde işletmeciliğini yapma, talimatlarda yer alan hususlara aksatılmadan riayet etmek.
- Makinelerin (Dozer, Greyder, Kepçe, Ekskavatör, Vinç, Distribütör, Kamyon, Kamyonet, Pick-up, Otomobil vb. tüm makineler) revizyon ve bakım yapılarak hizmete hazır hale getirmek.
- Taşınırın yıpranma, kırılma veya bozulma gibi nedenlerle kullanılmaz hale gelmesi veya ekonomik ömrü dolduğundan herhangi bir şekilde hurdaya ayrılmış/ayrılacak makinelerin kayıttan düşüm teklif ve onay tutanaklarını düzenlemek, ayniyat servisince terkini yapılmış ve yapacakların satışlarını gerçekleştirmek, alıcı çıkması durumunda M.K.E’ye devretmek.
- Makine ve araçların randımanlı bir şekilde çalıştırılmalarını sağlamak, ekonomik ömürlerini doldurmuş, çalıştırılması ekonomik olmayan, tamir-bakım gideri yüksek olan makinelerin hizmet dışı bırakılarak terkini cihetine gitmek.
- İlgili birimlerden gelen talep ve Makine İşletme Talimatında yer alan hususlar doğrultusunda resmi hizmet amacı ile araç, makine, şoför, operatör, yağcı ve yardımcılarını görevlendirmek.
- Hizmet araçlarının kullanımında işin durumuna göre birkaç iş birleştirmek suretiyle araç görevlendirmek, taşıt görev emri tanzim edilmeden hiçbir araç göreve çıkarmamak.
- Araç ve makinelerin periyodik bakımları, tamir-bakım kataloğunda belirtildiği şekilde zamanında aksatılmadan yapmak, araç ve makinelerin orijinal durumunu bozacak değişim ve ilaveler (Jant, Lastik, Tampon, Havalı korna v.b) kesinlikle yapmamak.
- Yedek parça taleplerini gerçek ihtiyaç miktarında yapmak, stoka yönelik parça talep etmemek.
- Yedek parça kullanımında tasarrufa yönelik olarak küçük onarım ve bakımlarını, daha büyük arızaya sebebiyet verilmeden zamanında yapmak/yaptırmak.
- Piyasa tamiri yaptırılan makine ve araçlar için gerekli olan parçaların seçiminin tamirciye bırakılmayıp, doğrudan seçme ve kullanıldığı söylenen parçaların kullanılıp kullanılmadığını titizlikle takip ve tespit etmek.
- Yedek parça talep ve ikmali ile ilgili evrak ve kayıtlarını zamanında eksiksiz tanzim etmek.
- Hizmette bulunan makine ve araçların işinin ehli ve yetkili şoför, operatör, yağcı, yardımcı ve benzeri teknik elemanlar yönetiminde kullanımını sağlamak ve titizlikle kullanılıp kullanılmadığını denetlemek.
- Kurumun makine parkına, satın alma veya hibe olarak eklenen makine ve ekipmanların ambar kayıtlarının düzenlenmesi ve demirbaşa kayıtlı bütün taşıt, iş makinesi ve diğer araçların fenni muayene, zorunlu trafik sigortaları ve diğer varsa/ yapılacaksa sigorta vb. iş ve işlemlerinin mevzuata uygun olarak sürelerinde yapmak.
- Makine ve ekipmanlarının yatırım proje uygulamalarından sonra boş zamanlarında atıl kalmasını önlemek amacıyla diğer kamu veya özel sektör kuruluşlarına hizmet verecek şekilde bedeli karşılığında kiraya verilmesini sağlamak.
- Kurumumuzdaki mevcut taşıt ve makinelerde vuku bulan kazaların, kaza raporlarını ve hasar tespit raporlarını düzenlemek.
- Makinelerin bakım ve onarım işlerini düzenlemek, yapmak/yaptırmak.
- Atölye verimliliğini esas alarak, ilgili servisler ve diğer ilgili birimlerle gerekli koordinasyonu kurmak suretiyle yıllık malzeme ihtiyacını tespit etmek ve iş programını yapmak.
- İhtiyaç duyulan malzeme, alet, makine ve araçların ve bunların parçalarının özelliklerini, miktarını tespit etmek ve satın alınması için teklifte bulunmak.
- Tesis, cihaz, tezgah ve avadanlıklar ile personel kapasitesinden yüksek verim alınabilmesi için gerekli kontrol ve araştırmaları yapmak, atölyede bulunan ve gelen makine teçhizat ve elektrik donanımının periyodik bakımlarını yaparak işlerin aksamadan yürütülmesini sağlamak.
- Yıllık programa alınan işlerde aksaklığı önlemek ve atölyenin normal kapasiteyle çalışmasını sağlamak için gerekli olan yedek parça ve diğer malzeme ihtiyaçlarını ilgili birimlerle işbirliği yaparak tespit etmek, bu ihtiyaçların teminini sağlamak.
- Kurumun hizmet araçlarıyla ilgili “Araç Takip Sisteminin” takibinin yapılması.
- Atölyede yapılacak işlerin önem ve kapasitesine göre mevcut makine, tezgah, cihaz vb. çalışma konularına daha uygun hale getirilmesi için gerek görülen ek değişiklikler konusunda veya atölyenin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaparak önerilerde bulunmak.
- Atölye imkanlarıyla yapılabilecek onarımlar için ilgili servislerle koordinasyonu sağlayarak gerekli çalışmaları yürütmek, atölyeye gelen her türlü arızanın tamiri, bakımı, denetimi, kontrolü, yönlendirilmesi, dış piyasada yaptırılan işlerin takibi, atölye içerisinde meydana gelebilecek sorunlara zamanında müdahale etmek ve çözüm üretmek, aracın görev yaptığı birim Müdürlükleriyle bilgi alışverişi yapmak.
- Atölyede çalışan personelin hastalık, mazeret, yıllık izin vs. gibi sürelerin denetimi, izinli olan personelin işlerinin atölyede görevli diğer personellerce yürütülmesi ve gerektiğinde dinlendirilmesini sağlamak.
- Servise intikal eden işlerin süresinde ve projesine uygun olarak yapılmasını veya yaptırılmasını, iş durumunun tezgah kapasitesine göre ayarlanıp, iş akışının verimli bir şekilde yürütülmesini ve ekonomik bir şekilde bitirilmesini sağlamak.
- İş Emrine (Arıza Formuna) göre atölyede tamiratı yapılması istenen makinelere iş emri açmak, açılan iş emirlerine göre yıllık atölye maliyet hesaplarını yapmak.
- Atölye İşletme Talimatında belirtilen atölyede kullanılması gereken formların (İş Dağıtım Fişi, Günlük İşçilik Fişi, Atölye Aylık Takip Çalışma Cetveli, Malzeme Takip Fişi, Makine Tamir Kartı, İş Emri vs.) eksiksiz olarak kullanımını sağlamak.
- Teşkilatta bulunan ve revizyon amacıyla gönderilen her türlü araç, gereç, makine, teçhizat, ölçü ve tartı aletleri ile cihazların arıza nedenlerini araştırmak, bakım ve onarımlarının imkanlar ölçüsünde yapılmasını sağlamak.
- Atölyenin yıllık bakım ve onarım programını hazırlamak, program çerçevesinde gerekli yedek parça ve malzemeyi tespit ederek yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre teminini sağlamak, servis emrine görevli elemanlarca her türlü atölye iş ve işlemlerini yapmak.
- Atölyede yapılamayan teknik işlerin, piyasada yaptırılması için inceleme ve araştırma yapmak, gerektiğinde teknik şartname düzenlemek ve bunları mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda piyasada yaptırılmasını sağlamak.
- Atölyede imal ve tamir edilen malzemenin imkanlar dahilinde ve en ekonomik şekilde mevcut araçlardan yararlanılarak ilgili şantiyelere sevkinin sağlanması yönünde gerekli tedbirleri almak.
- İş ve İş Güvenliği konusunda tespit edilen kurallara uyulmasını, bunlarla kontrol edilecek cihaz ve makinelerin kontrollerinin zamanında yapılmasını ve belgelerinin düzenlenmesini sağlamak, konuyla ilgili gerekli tedbirleri almak.
- Atölye imkanlarıyla yapılan taşınırların iş emirleri kapatıldıktan ve maliyet hesabı yapıldıktan sonra taşınır işlem fişinin düzenlenmesi, giriş kaydının yapılması için ilgili taşınır kayıt kontrol yetkilisine teslim edilmesini sağlamak.
- Servise bağlı 1 Nolu Dayanıklı Taşınır Ambarı(Demirbaş) 2 Nolu Tüketim Malzemeleri Ambarı(Yedek Parça), 3 Nolu Tüketim Malzemeleri Ambarı(Akaryakıt) ambarlarının sevk ve idaresini sağlamak.
- Mal alımında gelen fatura içeriğinin muayene kabulünü yapıp, Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek ödeme emrinin düzenlenmesi.
- Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanların cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları, sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.
- Muayene ve Kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak, bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek.
- Akaryakıt ve yağ ikmal istasyonuna gelen yakıtın tanzim ve takibini sağlamak, istasyonda görevli personeli sevk ve idare etmek, ihtiyaç olan malzemelerin temini ve bu işlere ait belgelerin takibi.
- Araç parkında kayıtlı araçların ve diğer yakıt kullanımını gerektiren mekan ve makinelerin Akaryakıt İkmal İstasyonundan yakıt ihtiyaçlarını ikmal etme, ihtiyaç kadar stokları hazır bulundurma, ayrıca araziye ve istasyon dışına nakledilecek akaryakıt evsafı için akaryakıt nakil aracını hazır bulundurmak.
- Yağ, su, hava, mazot vb. filtrelerin değişimi, motor, şanzıman, diferansiyel, damper ve diğer muhtelif yağların değiştirilmesi, yağlanması, haftalık periyodik bakımlarının yapılması vb. yağ bakım ikmali, yıkama ve temizlik işleri yapmak ve bu ölçüde uygun miktarda stokları hazır bulundurmak.
- Servisin görev alanıyla ilgili akaryakıt, yağ vb. yakıtların tartı, teslim alma ve muayene kabul komisyonlarında yer almak, gerekli tahlil ve analizleri yapmak ve/veya yaptırmak.
- Yakıt İkmal ve İstasyonu sayaçlarının tamir, bakım, ölçü ve ayarlarının ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda belirli süre ve periyotlarla yapmak/yaptırmak.
- Teslim alınan akaryakıtın kanun ve genelgeler doğrultusunda ulusal marker kontrolünü yapmak.
- Kaçak Petrolün Tespit ve Tasfiyesine Dair Usul Esaslar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak.
- Tüketime ve kullanıma uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek.
- Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, sayımlarını yapmak ve yaptırmak. Ambarda çalınma ve olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelebilecek azalmaları harcama yetkilisine bildirmek. Taşınırların giriş ve çıkışlarına ilişkin belge ve cetvelleri düzenleyerek taşınır hesap yetkilisine göndermek. Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak.
- Birimle ilgili protokollü işleri yapmak.
- Müdürlüğünün görevleri ile ilgili diğer idari işlemleri ve yazışmaları yapmak.
- Birim faaliyet alanı ile ilgili aylık raporları hazırlamak ve ilgili makamlara sunmak.
- Taşınır mal yönetmeliğine uygun iş ve işlemleri yapmak.
- Birim faaliyet alanı ile ilgili yıllık programları, stratejik plan doğrultusunda hazırlamak.
- Birim adına görevlendirilen araçların sevk ve idaresi ile takibini yapmak.
- Birim bütçe tekliflerini hazırlamak.
- Birim Ödemelerini hazırlamak.
- Üst Makamlarca verilecek diğer iş ve işlemleri yapmak.